Over ons

Weer-Wolf.nl is opgericht door Hans Albers een betrokken Biologische vee houder die heeft ondervonden hoe snel en on opgemerkt toch een Wolf kan toeslaan bij jou vee.

Omdat ik al vele jaren in Duitsland kom en goede contacten heb bij een specialistisch bedrijf in stal inrichtingen maar met name weide afrasteringen heb ik in samenwerking met Patura uit Laudenbach am Main een bedrijf opgericht waarbij wij de kennis en de kwaliteit van de bewezen goed werkende producten inzetten voor de bescherming van ons Vee in Nederland.

De Jarenlange ervaringen in Duitsland maar ook in de Landen waar Patura al jaren zaken mee doet en een al veel grotere ervaring met het weren van Wolven hebben wij in goed overleg gekeken welke producten het meest efficiënt zijn om het vee te beschermen tegen aanvallen. Met name de rondzwervende Wolven die zich nog niet gevestigd hebben zijn de grootste bedreiging voor het Vee.

De kennis die opgedaan is brengen wij graag in Nederland in de Praktijk. Elke ketting is zo sterk als de zwakste schakel en moet daarom goed en gedegen aangelegd worden.

Weer-Wolf.nl Kan u daar bij helpen door het leveren van de producten van de hoogste Kwaliteit het geven van vakkundig advies en desgewenst begeleiding, tot en met complete ontzorgen van de juiste maatregelen van het regelen van de subsidie aanvraag levering materiaal maar ook vakkundige plaatsing.

Alles begint bij een gedegen onderzoek naar de beste keuze van de materialen passende in de omgeving.

Hierbij wordt gekeken naar de ligging van de weides de watergangen die door de weides lopen de accentuering van het terrein en ook de begroeiing.

Ook een zeer belangrijk detail is de toegang tot de weide een systeem moet werkelijk volledig gesloten worden zodat een rond struinende Wolf geen zwakke schakel in de omheining kan vinden. Dit is van het allergrootste belang omdat de Wolf eerst de afrastering na zal lopen om te onderzoeken waar de zwakste schakel te vinden is.

Uitermate belangrijk is het dat de Wolf bij de eerste aanraking met de afrastering een voldoende stroom stoot ervaart die hem of haar niet zal  verleiden het nogmaals te proberen.

Erg belangrijk is ook dat het systeem bedrijfszeker is dat gaat van de stroom voorziening de keuze van de juiste bedrading tot het grondig aarden van de installatie. Met name op de droge zandgronden is dit een zeer belangrijke schakel in het geheel.

Een heel verhaal maar het is ook een zeer belangrijk geheel waar niet te licht over gedacht moet worden.

Ons specialisme is dan ook voortgekomen uit de jaren lange ervaring van onze buren met het Weren van Wolven.